Vårt område Information

 

Vår stugby ligger vid Fjätervålen, vars topp är 1002 möh. Stugbyn grundades på 1960-talet och vi har fina längdskidspår och ett alpint skidområde. Den snöfria perioden finns det härliga vandringsmöjligheter.

Vi har 235 privatägda stugor i området. Stugorna ligger fint inbäddade i naturen. Eftersom tomterna är relativt stora och utspridda över ett större område, så får man en fin naturkänsla överallt.

Fjätervålen är utmärkt att ha som bas för utflykter i trakten, både  vinter, vår, sommar och höst. Ett nära mål kan vara Fjätfallet som ligger ca 2 km från området. Där kan man uppleva vattenfallet från båda sidor av älven eftersom föreningen Övre Fjätfallets vänner lät bygga en ny hängbro 2015. Från andra sidan bron tar man sig upp till Stenkojan, ett vindskydd som är byggt intill ett flyttblock. Stigen passerar genom ett övergivet skogshuggarboställe.

Är det varmt kan man ta sig ett bad i någon av Fjätälvens jättegrytor. Man kan också åka ca 10 km norrut till Stora Harundsjön, där det finns en naturlig sandstrand och det är ganska långgrunt. Härligt att ligga i vattnet och se på snöfläckarna på fjällen i fjärran!

Vintertid kan man utmana sig själv och ta en skidtur runt fjället. Då finns möjlighet att rasta vid Rybäckskojan, där man kan njuta av utsikten mot Städjan. 

Go to top